domingo, 23 de marzo de 2008

3 recomanacions


1) Juno

Perquè és divertida i tendra a la vegada, amb uns diàlegs enginyosos difícils de trobar en les pel·lícules d'avui en dia. Perquè parla d'un tema força comú i dramàtic (l'embaraç als 16 anys), però no fa d'ell una història dura, l'alleugereix fent ús de recursos visuals, sonors i literaris, sense treure-li importància al tema. I perquè té una banda sonora boníssima amb temes de Belle & Sebastian, Cat Power o Kimya Dawson (especialment l'última cançó: Anyone else but you)




2) Californication

Si seguíeu Expediente X esborreu la imatge que teniu del David Duchovny perquè aquesta segur que és molt millor! És vritat que es tracta del tòpic d'escriptor vividor, que es passa el dia bebent i tirant-se barbies que coneix per TOT arreu, però té alguna cosa molt especial que no sabria descriure però que em va fer que m'acabés tota la primera temporada en menys de cinc dies. (www.seriesyonkis.com) Potser és perquè el protagonista és una barreja de House, per la seva ironia, i del Christian, el cirurgià ligon de Nip Tuck, però més tendre i menys cínic. Els diàlegs estan molt bé i la música també.


3) De amor y de sombra
Feia mooolt, moooolt de temps (anys) que un llibre no m'enganxava d'aquesta manera i aconseguia ficar-me en la història convertint-me en la protagonista. No havia llegit res de l'Isabel Allende i crec que ara no podré evitar llegir-me la seva bibliografia sencera! Una història d'amor d'aquelles maques(ho sento, potser no és original una història amb final feliç cantat, però fa somniar i molt cops és necessari) enmig de la dictadura de Pinochet (això ho soposo perquè mai diu el nom del dictador, sempre es refereix a ell com el General). Aconsegueix transmetre la impotència que se sent lluitant contra la ignorància en una situació com la de la dècada dels 70 i els 80 a Chile i la tristesa d'haver-se d'exiliar.

No hay comentarios: